Wat is de Porsche Wet-modus op de nieuwe 911?

De achtste generatie van de Porsche 911 is niet alleen krachtiger dan zijn voorganger, maar is ook comfortabeler en veiliger. Met de Porsche Wet Mode biedt Porsche nog betere wegligging op natte wegen, een wereldprimeur voor de nieuwe 911.

De Wet Mode bevat een functie voor het detecteren van aanzienlijke nat wegdek-omstandigheden en een bijbehorende voertuig-opstelling voor verhoogde rijstabiliteit op natte wegdekken.

Hoe werkt de Porsche Wet-modus?

Porsche Wet Mode kan automatisch een natte weg detecteren en de bestuurder waarschuwen voor het risico van aquaplaning. Akoestische sensoren in het voorwielhuis detecteren het sproeiwater.

Als het systeem een ​​nat wegdek detecteert, wordt het reactiegedrag van de Porsche Stability Management (PSM) en Porsche Traction Management (PTM) systemen aangepast. Beide systemen grijpen dan in.

Bovendien wordt een waarschuwing weergegeven op het display rechts naast de toerenteller. Dit informeert de bestuurder over gedetecteerde vochtigheid en laat weten aan de bestuurder over te schakelen naar de Wet Mode.

Als de Wet Mode is geactiveerd, zijn de PSM, PTM, de adaptieve aerodynamica, de optionele Porsche Torque Vectoring (PTV) Plus en de reactietijd van de aandrijving aangepast om een ​​maximale rijstabiliteit te garanderen.

Zo wordt op de 911 vierwielaangedreven Carrera 4S model meer aandrijfvermogen naar de vooras overgebracht dan in de normale modus om het stabilisatie-effect te versterken. Verlaagde verhoudingen van het elektronisch geregelde achterste differentieel maken ook deel uit van de 911-opstelling voor natte omstandigheden.

Het effect voor de bestuurder is duidelijk merkbaar

De 911 biedt meer zelfverzekerde bediening, terwijl de nauwkeurig afgestemde ingrepen bijzonder effectief zijn in het geval van plotselinge richtingsveranderingen of veranderende wegdekken met verschillende wrijvingscoëfficiënten.

De elektronische copiloot biedt niet alleen voordelen op nat weer. De Wet Mode kan ook handmatig worden geactiveerd op besneeuwde wegen met minder grip om de rijstabiliteit te vergroten.

Porsche News

Abonneer u op onze Porsche Newsletter