Walter Röhrl test de Taycan

Rallylegende en Porsche-ambassadeur Walter Röhrl testte onlangs de Taycan, de eerste 100% elektrische productieauto van Porsche.

Röhrl maakt er geen geheim van dat hij het niet zo begrepen heeft op elektrische wagens. Enkele maanden geleden zei de voormalige rallyrijder nog dat je hem nooit zou horen zeggen dat elektrische wagens geweldig zijn. Je voelt de "maar" al een beetje aankomen...

Second opinion

Na de test moet der Walter dan toch zijn menig bijstellen. "Ik ben vooral de stilte van de Taycan gaan appreciëren. Vooral omdat die geen enkele invloed heeft op het prestatiepotentieel."

Hij verklaart ook dat "de Taycan zich bijzonder goed gedraagt bij hoge snelheiden", dat "het hem verbaast hoe goed de Porsche zijn gewicht kan verhullen" en dat "naast de stuurinrichting ook de remmen fantastisch zijn."

Röhrl zegt zelfs dat hij in zijn snelste rallywagens nooit dergelijke prestaties heeft mogen ervaren, waarbij hij vooral verwijst naar het ogenblikkelijk beschikbare motorvermogen. "De Taycan vormde een glimlach op mijn lippen", voegt hij toe.

Bron: autogids.be

Abonneer u op onze Porsche Newsletter