Nieuws

@ Porsche Centre East-Flanders

Ode aan de Porsche 911 Targa van de rijkswacht

In 1976 nam de Belgische rijkswacht twintig 911 Targa’s met een RS-motor in gebruik om te patrouilleren op de snelwegen. Die Porsches reden continu: ze kwamen binnen, wisselden van chauffeur en waren weer weg.

De historische roots van de 911 R

In 2016 presenteerde Porsche de 911 R op de internationale autoshow van Genève. Zijn voorvader verscheen iets minder dan 40 jaar geleden met 210 pk, goedgekeurd voor gebruik op de weg.

Coming soon: de Jacky Ickx Porsche

Deze exclusieve Porsche 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” wordt gebouwd in samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur in slechts 75 exemplaren ter ere van de 75ste verjaardag van Jacky Ickx in 2020.

7 super Porsches uit 7 verschillende decennia

Elke Porsche supercar was zijn tijd ver vooruit, presteerde supergoed beter en is tot op de dag van vandaag nog steeds erg geliefd.

Het Porsche embleem handmade

Het Porsche embleem verscheen voor het eerst op het stuur van een 356 in 1952. De video toont wat de vakman bij Porsche Classic doet om de badges van je klassieke Porsche te restaureren.

De Outlaw 356 RSR van Emory

Emory Motorsports verbouwt reeds sinds de jaren ’90 Porsches tot uitzonderlijke voertuigen met bouwkwaliteit en aandacht voor de kleinste details. Eén van hun nieuwste creatie is de 356 RSR.

Het verhaal van die ene Boxster Bergspyder

De Boxster Bergspyder is gebaseerd op een 981 Boxster Spyder met de glorieuze atmosferische 3.8 onder de kap uit de Cayman GT4. Om het allemaal wat extremer te maken, werd de voorruit weggelaten en bood de auto slechts plaats aan één persoon.

De outfit van de nieuwe Porsche 935

Porsche presenteert de outfits voor de nieuwe Porsche 935, waarvan er slechts 77 exclusieve exemplaren worden gebouwd.

Rond de wereld in een 928

Of het nu in hitte of ijskoude was, de 928 was hun perfecte metgezel. Het verhaal van twee buitengewone reizen in een uitzonderlijke sportwagen.

100 jaar Zagato

De Italiaanse carrosseriebouwer Zagato vierde onlangs zijn 100ste verjaardag. In een eeuw tijd bouwde het bedrijf naar schatting 440 unieke Zagato-creaties.

Het verhaal van de Porsche met vier zitplaatsen

In de jaren vijftig ontwikkelden Porsche-ingenieurs een comfortabele vierzitter gebaseerd op de 356. Een vierdeurs prototype op basis van de 911 en verlengde varianten van de 928 volgden.

De wondere wereld van Singer

Het Amerikaanse Singer is in de loop der jaren geëvolueerd van restaurateur van de klassieke 911 tot een echte merknaam, die overal ter wereld zorgt voor open monden en deuren.

De Porsches van Karl-Friedrich Scheufele

Het 61-jarige hoofd van Chopard put kracht uit zijn familie en zijn hobby: "Wanneer ik in mijn Porsches rijd, denk ik aan niets anders; en door dat te doen, kom ik tot rust”.

Porsche viert "50 jaar van de 917"

De 917-001 is het symbool voor een ongeëvenaarde racewagencarrière voor de 917. De 917-001 Groep 4 sportwagen is destijds ontworpen om de 24 uur van Le Mans en de Wereldkampioenschappen Merken te winnen.

King of the hill

Om de capaciteiten van de Porsche 911 met zijn ongelooflijke Porsche Traction Management-systeem te demonstreren, reisde Porsche naar de skigebieden

Een Porsche 911 op Safari

Wist je dat de allereerste race van de Porsche 911 in feite een rally was? In 1966 bood Porsche de optie rally-kit aan bestaande uit een paar Recaro-stoelen, rolbeugel, een brandstoftank van 100 liter en verstelbare Koni-schokdempers.

The Ice Race is back

Ferdinand Porsche en Vinzenz Greger hadden het idee om het concept van de Ice Race in Zell am See weer tot leven te brengen. Met groot succes.

Autoworld eert 70 jaar Porsche

Autoworld in Brussel stelde ter ere van de 70'ste verjaardag van Porsche meer dan 70 Porsches tentoon in een spectaculaire expositie.