Porsche presenteert de Cayenne Coupé

Porsche breidt de Cayenne-familie uit. Aan de derde generatie van dit bijzonder succesvolle SUV-gamma werd een nog sportievere koetswerkvariant toegevoegd: de Cayenne Coupé.

De Coupé omvat alle technische hoogtepunten van de huidige Cayenne, maar heeft een nog dynamischer ontwerp en nieuwe technische details die hem positiever, atletischer en emotioneler maken.

De topics van het nieuwe Cayenne-model zijn de scherpere lijnen met een volledig uniek achtergedeelte, een adaptieve achterspoiler en een achterbank met twee afzonderlijke zetels . De Cayenne Coupé is verkrijgbaar met twee verschillende dakconcepten: een standaard panoramisch glazen dak dat standaard is gemonteerd, en een optioneel carbon dak.

Performante V6-biturbomotor versterkt het aanbod

Het hart van de nieuwe Cayenne S Coupé is de V6-motor van 2,9 liter met biturbo-drukvoeding en 324 kW (440 pk). Zijn maximumkoppel van 550 Nm maakt dat hij gezwind uit de startblokken schiet. 

De SUV-Coupé trekt in combinatie met het standaard Sport Chrono-pack in 5,0 seconden op van 0 naar 100 km/u. Met het optioneel verkrijgbare Lichtweight Sport-pack wordt die referentietijd herleid naar 4,9 seconden. Zijn topsnelheid bedraagt 263 km/u.

Abonneer u op onze Porsche Newsletter