Porsche is klaar voor Le Mans 2019

Tijdens de officiële pre-test voor de 24-uursrace van Le Mans in 2019, heeft het Porsche GT-team zich optimaal voorbereid op de finale van het FIA World Endurance Championship (WEC) Super Season.

Bij zonnige temperaturen tot 32 graden Celsius werkten de vier Porsches 911 RSR als pre-test 314 ronden op Le Mans af zonder technische problemen.

De focus van het testwerk voor de twee fabrieksteams was gericht op het afstellen van voertuigen, pitstop-oefeningen en bandentests. Ook de klantenteams Dempsey Proton Racing, Project 1 en de Gulf Racing Porsches doorstonden alle tests.

Special Le Mans design

Voor 2019 pakt Porsche opnieuw uit op Le Mans met special designs. De twee Porsche 911 RSR van de FIA ​​WEC zullen het logo van de wereldkampioen op het dak dragen en de rode strepen zijn vervangen door gouden. 

De zusterwagens van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship zijn uitgedost in de witte, blauwe en rode kleuren die doen denken aan het legendarische Brumos-team uit Amerika. De succesvolle Brumos-coureur Hurley Haywood neemt de erepost van Grand Marshal aan voor de 87e editie van de 24 uur van Le Mans. 

De Project 1 Porsche wordt een opvallende Art Car, die drie werken van het Amerikaanse pop-articoon Richard Phillips combineert in samenwerking met Porsche Digital.

Porsche News

Abonneer u op onze Porsche newsletter