Porsche goes electric

Porsche AG heeft besloten om de volgende generatie van de Macan als een volledig elektrische reeks te produceren. Eerst zal Porsche de Taycan eind 2019 op de markt brengen, gevolgd door de Porsche Taycan Cross Turismo. Daarna is de Macan de eerste volledig elektrische compacte SUV van Porsche, voorzien vanaf 2020.

Electric investment

Porsche voorziet tegen 2022 een investering van meer dan zes miljard euro in elektrische mobiliteit. Tegen 2025 zouden de helft van alle nieuwe Porsches elektrisch aangedreven kunnen worden. Hiervoor wordt de site in Leipzig omgevormd tot een autofabriek voor elektromobiliteit.

Net als de Taycan, zal de elektrische Macan uitgerust zijn met 800 volt-technologie, gebaseerd op de Porsche PPE-architectuur (Premium Platform Electric).

De geschiedenis van Porsche in Leipzig 

Porsche Leipzig startte de serieproductie van de Cayenne in 2002 met 259 werknemers. Sindsdien is de site voortdurend ontwikkeld. in 2011 betekende de Porsche Macan een ware revolutie in de uitbreiding van Leipzig tot een volledige fabriek met een eigen carrosseriebedrijf en een verfafdeling. De laatste uitbreidingsfase werd twee jaar geleden in gebruik genomen voor de productie voor de productie van de Panamera. Vandaag produceert Leipzig met 4.000 werknemers meer dan 90.000 Porsches per jaar voor wereldwijde markten.

Reserveer uw Electric Porsche Taycan of Macan

Carrera Motors - Porsche Center East-Flanders