Porsche breidt het gamma uit met de Taycan 4S

Porsche stelt de derde versie van de sportberline voor met de Taycan 4S met twee batterijformaten van 530 pk tot 571 pk. De Taycan 4S is de nieuwe instapversie van het model. 

Het vermogen en rijbereik variëren in dezelfde verhouding. In beide configuraties accelereert de Taycan 4S vanuit stilstand naar 100 km/u in 4,0 seconden. De topsnelheid is ook telkens 250 km/u. Het rijbereik ligt op 407 kilometer met de Performance-batterij en 463 kilometer met de Performance-batterij Plus.

Innovatieve elektromotoren

Met twee synchroonmotoren met permanente magneet op de voor- en de achteras betekent dat de auto vierwielaandrijving heeft, en een tweetraps versnellingsbak

Puristisch koetswerkdesign met Porsche-DNA

De Taycan behoudt het onmiskenbare design-DNA van Porsche. Langs voren oogt hij bijzonder breed en vlak met scherp afstekende vleugels. Het silhouet wordt gevormd door de sportieve daklijn die naar achteren afloopt. 

De sterk gesculpteerde flanken zijn eveneens kenmerkend. De slanke passagiersruimte, de naar binnen lopende C-stijl en de geprononceerde schouders van de vleugels leiden tot een scherp benadrukte auto die typisch is voor het merk. 

Er zijn ook innovatieve elementen zoals het Porsche-logo met glaseffect dat in de lichtstrip achteraan is geïntegreerd.

Onderscheidende elementen van de Taycan 4S in vergelijking met de Turbo en Turbo S zijn de aerodynamischen 19 duim Aero-velgen, de roodgelakte remklauwen, de voorschort met nieuwe geometrie en de zijschorten en de achterdiffuser in zwart.

Het vrijstaande gebogen instrumentenbord vormt het hoogste punt van het dashboard. Een centraal groot infotainmentscherm en een optioneel scherm voor de passagier worden gecombineerd in een geïntegreerde glazen strip met een black-panel uitzicht.

De Taycan 4S is onmiddellijk te bestellen en komt midden januari 2020. De basisprijs in België bedraagt 110.533,50 euro, inclusief btw.

Porsche News

Wenst u meer informatie over de Taycan 4S ?

Abonneer u op onze Porsche Newsletter