Ontdek het dashboard van de nieuwe 911

Het is de vaste ster van het 911-universum; de constante waar al het andere rond draait. Het is het belangrijkste instrument, de hartslagmeter, het krachtcentrum: de toerenteller.

In lijn met de traditie zit de analoge toerenteller precies in het midden - je kunt het niet negeren want de brullende boxermotor die diep in de achterkant van elke 911 zit, wil worden opgemerkt wanneer hij de vrijheid krijgt om te versnellen.

Net zoals in de vroegere 911, omsluit het nieuwe dashboard het instrumentenpaneel, dat zich over de volledige breedte tussen twee horizontale vleugelniveaus uitstrekt. Een contactsleutel is niet langer nodig: de nieuwe 911 heeft Keyless Go en een draaischakelaar om de motor standaard te starten, uiteraard links van de stuurkolom.

When analogue meets digital

In de nieuwe 911 ligt de nadruk op de nieuwe materialen en de terugkeer naar een horizontale lay-out. Porsche wilde ook het bedieningsconcept zo duidelijk en eenvoudig mogelijk maken. Het stuurwiel communiceert rechtstreeks met het instrumentenpaneel, vereenvoudigt en versnelt de werking ervan. 

Een 10,9-inch touchscreen is geïntegreerd in het centrale display. Alle functies zijn op een eenvoudigere manier gerangschikt, waardoor het sneller te bedienen is.

De evolutie van de 911 toerentellers in beeld

Abonneer u op onze Porsche Newsletter