De unieke verhoudingen van de Porsche Taycan

Michael Mauer, Head of Style bij Porsche, onthulde onlangs gedetailleerde schetsen van het productiemodel van de Taycan.

Het begin van een nieuw tijdperk

Het nieuwe model van Porsche is het sportiefste voertuig in het elektrische segment. Het heeft een meer uitgesproken breedte-hoogte-verhouding dan andere voertuigen en heeft de architectuur van puur elektrische voertuigen een nieuw gezicht gegeven.

Speciaal design

Normaal gesproken zijn puur elektrisch aangedreven voertuigen hoger dan conventionele omwille van de grote batterijen onderaan de auto. Dat wilden de ingenieurs van Porsche niet accepteren. De verhoudingen van een lagere sportieve wagen heeft Porsche behouden via zogenaamde ‘voet-garages’ die zorgen voor een comfortabele zithouding. Een optimale oplossing ‘typisch Porsche’.

Geen klassieke koplampen voor de Taycan

Het ontwikkelingsproces van de Taycan is verdeeld in drie stappen: de verhoudingen, de styling en de details. De verhoudingen zijn elementair. Als die niet kloppen, kun je daar met styling en details weinig meer aan verbeteren. Een van de belangrijkste elementen in de strijd voor het sportieve uiterlijk is de vorm van de koplampen. De taycan heeft niet langer klassieke koplampen maar een lichtbron in een luchtinlaat. Het zorgt voor de herkenbaarheid van alle volledig elektrisch aangedreven Porsches. 

Taycan versus Panamera

Porsche heeft ervoor gezorgd dat de Taycan geen kleine Panamera is geworden. De verschillen zijn zo groot, dat er geen verwarring mogelijk is.

De eerste Taycan was van klei

Het belangrijkste in het ontwerp van een nieuw model is de creativiteit in de hoofden van ontwerpers en het handmatige werk. Er zijn dingen die je gewoon niet kunt zien op de computer, maar alleen in de realiteit. Daarom werken de designers van Porsche altijd met kleimodellen tot de schaal van 1:1, waarbij elk oppervlak en elke lijn met de hand wordt gemaakt.

Porsche puur elektrisch

Porsche is aanbeland in een zeer beslissende fase. De Porsche Taycan wordt het icoon van een nieuwe tijdperk en synoniem voor elektrisch aangedreven sportwagens. Net zoals de 911 dat de afgelopen decennia op zijn gebied heeft gedaan.

Porsche News

Abonneer u op onze Porsche newsletter