De T van Touring met de Cayman of Boxster

De T-versies van de open 718 Boxster en de gesloten 718 Cayman baseren zich op de basisversie, aangedreven door een boxermotor van 2 liter, een piekvermogen van 300 pk en een maximumkoppel van 380 Nm. Schakelen doe je met een klassieke handbak met ingekorte schakelwegen. De PDK-transmissie met dubbele koppeling is een optie.

Atletische lichtgewichten

Het koetswerk van de Porsche 718 T combineert verduisterde lichtunits met specieke 20-duimsvelgen en met strepen onderaan de deuren. De sierlijsten en de logo's hullen zich in het zwart. 

De Boxster en de Cayman zijn lichtgewichten van 1.350 kg. De deurhendels maken plaats voor lussen, de spartaanse sportstoelen hullen zich in Sport Tex en de PCM-module ontbreekt. Verder herken je de T-versies aan de specifieke tellerpartij en aan het GT-sportstuurtje met geïntegreerde rijmodusschakelaar.

De 718 T-versies gaan van 0 tot 100 km/u in 5,1 seconden met een topsnelheid van 275 km/u. Ze zijn uitgerust met het verlaagde PASM-sportonderstel en met een mechanisch sperdifferentieel tussen de aangedreven achterwielen. De transmissie krijgt dynamische steunen die de trillingen van de aandrijflijn moeten opvangen, wat de rijdynamiek verder zou verscherpen. Het Sport Chrono-pakket komt als standaard. 

De Touring Boxster en Cayman zijn in het voorjaar van 2019 te bewonderen in de showroom van Carrera Motors.

Abonneer u op onze Porsche Newsletter