De Porsche Taycan demo in Shanghai, Goodwood & New York

Een prototype van de Porsche Taycan heeft zijn eerste officiële demo-rondes voor het publiek gereden op het oefencircuit van Porsche in Shanghai. In drie weken tijd gaat de gecamoufleerde Taycannaar China, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. 

Van compromisloos sportief tot verrassend comfortabel

In Shanghai zat Li Chao uit de Aziatische Porsche Carrera Cup achter het stuur. De Chinese coureur was vooral onder de indruk van de wegligging. “Van compromisloos sportief tot verrassend comfortabel. Het chassis van de nieuwe Taycan biedt een perfect evenwicht tussen de precieze bediening van een sportwagen en het comfort van een limousine op de lange afstand. Hierbij speelt de de achterasbesturing een eminente rol. De Taycan stuurt heel direct en heeft extreem veel grip.”

Eminente prestaties as usual

De topsnelheid van de Taycan ligt boven de 250 km/u. De volledig elektrische Porsche accelereert in minder dan 3,5 seconden naar 100 km/u en in minder dan twaalf seconden de 200 km/u.

Doorgedreven tests

De elektrische voertuigen bij Porsche ondergaan hetzelfde zware testprogramma als de klassieke sportwagens. De Taycan wordt getest op prestaties, op dagelijks gebruik onder alle klimatologische omstandigheden. Daarnaast worden er uiteraard ook testen uitgevoerd voor het opladen van de accu en voor de temperatuur van de aandrijflijn en het interieur onder de meest extreme omstandigheden.

De Taycan komt naar Goodwood en New York

Van 4 tot 7 juli is de Taycan te zien op het Festival of Speed op Goodwood en van 13 tot 14 juli in New York tijdens de seizoensfinale van het Formula E Kampioenschap.

Porsche News

Abonneer u op onze Porsche newsletter