De nieuwe 911 in de showroom @ Porsche Centre East-Flanders

Sneller, mooier, sportiever, geavanceerder, maar ook veiliger groener en comfortabeler: de splinternieuwe 992-serie heeft weer eens de bakens verzet.

Conceptcar-achtig cleane body

De proporties van de nieuwe 911 kloppen tot in de kleinste details met de 21-duimsvelgen aan de achterkant tegenover 20-duims aan de voorkant. De wielkasten zijn 45 millimeter breder vergeleken met de vorige generatie en alle nieuwe 911-modellen krijgen nu de bredere heupen van de versies met vierwielaandrijving.

Het interieur is een elegante tussenoplossing die zowel verstokte 911-adepten met een nostalgie naar het verleden als moderne klanten tevreden stelt. De toerenteller, traditioneel de belangrijkste, grootste en centraal geplaatste klok, is analoog gebleven. De rest wordt weliswaar op schermen geprojecteerd, maar dan wel op een manier die sterk aan vroeger doet denken.

Technisch vernuft

Nieuw is  de ‘wet’ rijmodus waarin elke vorm van wegglijden krachtig wordt onderdrukt voor rijden in doornatte omstandigheden. Maar het liefst rijden we de 911 natuurlijk in het droog. Dan profiteer je optimaal van de absurde hoeveelheid tractie die de brede achteras met elektronisch aangestuurd sperdifferentieel op de weg heeft.

Eerst zal Porsche de 911 Carrera S aanbieden met achterwielaandrijving of vierwielaangedreven. Vergeleken met zijn voorganger is deze 30 pk krachtiger, nu goed voor 450 pk. 

De PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling telt voortaan acht verzetten in plaats van zeven. De manier waarop de koppelmuur de auto vanaf 2.000 tpm oppikt om hem 5.000 toeren later voorbij de horizon weer neer te zetten gaat het verstand te boven. Voor een turbomotor heeft een blok een bewonderenswaardig lange adem en komt het vermogen buitengewoon gecontroleerd vrij.

De nieuwe Porsche 911 heeft een topsnelheid van meer dan 300 km/u. De Carrera S geeft 308 km/u op, de Carrera 4 S doet (net) iets minder met 306 km/u. De Carrera S haalt 100 km/u in 3,7 seconden, 0,4 seconden sneller dan de 991-generatie. De Carrera 4 S doet de oefening dankzij zijn vierwielaandrijving in 3,6 seconden. Kies je voor het optionele Sport Chrono-pakket schaaf je daar nog eens 0,2 seconden af.

Ik heb interesse voor de nieuwe 911. Contacteer me.

Porsche Centre East-Flanders