Coming soon: de Jacky Ickx Porsche

Deze exclusieve Porsche 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” wordt gebouwd in samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur in slechts 75 exemplaren ter ere van de 75ste verjaardag van Jacky Ickx in 2020.

Jacky Ickx zal voor altijd een legendarische autoracer blijven. Porsche België is dan ook heel trots van Porsche AG de toelating te hebben gekregen om hulde te brengen aan onze nationale legende, via de productie van een heel bijzondere Porsche 911.

Een team van automobiel-, design- en productie-experts heeft over een periode van 18 maanden, en met de steun van Jacky Ickx die zijn persoonlijke toets aan het project aanbracht, een unieke en tijdloze 911 ontworpen. 

Een waar kunstwerk

Op esthetisch vlak moet zeker de koetswerkkleur op staal “X Blue” worden benadrukt, een kleur die identiek is aan die van de helm van Jacky Ickx. Verder zijn er ook nog de speciaal ontworpen velgen met witte streep, ook een referentie naar de helm van Jacky Ickx, en de badge met Belgische vlag, naam en handtekening van Jacky Ickx aan bestuurderszijde. 

Binnenin prijkt de handtekening van Jacky Ickx op de centrale armsteun, een Pebble Grey kruissteek op het dashboard en de deurpanelen, deurdrempels met “Belgian Legend Edition” logo, een Pebble Grey biesje op de sport plus zetels en een contactsleutel in “X Blue” uitvoering met handtekening van Jacky Ickx en bijhorend gepersonaliseerd sleuteltasje. Dit alles dankzij de samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur.

Tenslotte wordt deze 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” ook nog vergezeld door een miniatuurversie van de auto, met serienummer; een fotoboek over de productie van de auto, met vermelding van het chassisnummer en een door Jacky Ickx gehandtekende brief.

De 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” wordt aangedreven door een zescilinder boxermotor van 2.981 cc, goed voor 331 kW / 450 pk. Ze is nu beschikbaar bij Carrera Motors, voor de prijs van 199.911 € incl. BTW

Wenst u meer informatie over de 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” ?

Abonneer u op onze Porsche Newsletter