Bewogen start voor de Porsche Endurance Trophy in Zolder

De Porsche Endurance Trophy werd tijdens het weekend van 18 en 19 mei 2019 op Circuit Zolder op gang getrokken. Niet minder dan 13 Porsches waren ingeschreven om binnen het Belcar Endurance Championship de twee races van een uur en een ronde af te werken. Het ging er spannend aan toe met mooie sprintduels.

Race 1 van de Porsche Endurance Trophy

In de Klasse 911 naam John De Wilde de beste start, maar iets voor een derde van de wedstrijd moest hij de leiding uit handen geven voor de Porsche van THEMS Racing by EMG Motorsport, gedeeld door Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens. Na een neutralisatie ten gevolge van een schuiver voor dePG Motorsport bolide, lag De Wilde opnieuw aan de leiding voor de Porsche van No Speed Limit, gedeeld door Fred Bouvy en Damien Coens. Die posities bleven tot het eind ongewijzigd. De Porsche van Vandierendonck & Teunkens maakten het podium vol.

In de nieuwe Cayman Clubsport Klasse nam de Cayman van DVB Racing de beste start, gevolgd door deze van Team GP Elite, bestuurd door Robert Doornbos. Toen de DVB Racing-bolide een vroege pitstop maakte, nam Doornbos de leiding over. Teammaat Paul Van Splunteren behield die plaats tot het eind. De tweede plaats kwam op naam van de Cayman van PG Motorsport, gedeeld door Niels Nipperus en Lars Poell, terwijl de familie Redant met hun RED ANT Racing Cayman het podium vervolledigde.

Race 2 in de regen

Door zware regenval voor de start werd de tweede race van het weekend achter safety car op gang getrokken.

In de 911 Klasse was het Fred Bouvy die de teugels van de race in handen nam en een aanzienlijke kloof uitbouwde. Ondanks een tussenkomst van de safety car op 16 minuten van het eind veranderde niets aan de leidersposities. De Porsche van Fred Bouvy en Damien Coens haalde het voor John De Wilde en de Porsche van Teunkens-van Dierendonck. 

De laatste safety car-tussenkomst had wel invloed op de Cayman Clubsport Klasse met een adembenemende eindsprint tussen de drie eerste bolides. Die draaide uiteindelijk uit in het voordeel van vader en zoon Redant, op de RED ANT Racing Cayman voor de bolide van Niels Nipperus en Lars Poell en die van Paul van Splunteren en Robert Doornbos.

De volgende Porsche Endurance Trophy binnen twee weken op Circuit Zolder

Na dit eerste geslaagde weekend krijgen de rijders van de Porsche Endurance Trophy maar een beetje tijd om hun volgende race voor te bereiden. Over twee weken komen ze opnieuw in Zolder in actie, in het kader van de Superprix. Een mooie gelegenheid voor de geklopten van de eerste meeting om revanche te halen!

Abonneer u op onze Porsche newsletter