Belangrijke mijlpaal voor het Formule E-project van Porsche Motorsport

Porsche-fabriekspiloot Neel Jani voltooide onlangs de eerste kilometers in de nieuwe Formule E-sportwagen op het testterrein van Porsche in Weissach en bereikte daarmee een belangrijke mijlpaal in de richting van het Formula E-kampioenschap.

De eerste test met de nieuwe vol-elektrische Porsche racewagen verliep probleemloos zodat de Porsche Motorsport ingenieurs de ontwikkeling verder kunnen zetten met intensieve tests in de eerstkomende maanden. Elke aanvullende test geeft nieuwe inzichten om de prestaties van de auto te optimaliseren.

Het Formule E project komt in een stroomversnelling

De ontwikkeling van een Formule E Porsche is een geweldige uitdaging voor Porsche Motorsport. De eisen op gebied van efficiëntie en gewicht van de aandrijflijn in de Formule E liggen op een heel hoog niveau.

Fritz Enzinger, vice-president Porsche Motorsport, sprak van een belangrijke dag voor iedereen die bij dit project is betrokken. 

Fabriekspiloot Neel Jani was erg trots als eerste de Formule E-racewagen te mogen proefrijden. “Het project komt nu echt in een stroomversnelling. Ik kan niet wachten om weer te gaan testen.”

Bron: Porsche News

Abonneer u op onze Porsche Newsletter